Зловеща драма с прочут архитект разтърси Созопол СНИМКА

Празничният ден в Созопол е помрачен с голяма трагедия. Известният архитект Благой Атанасов е сложил край на живота си, след като се е застрелял със законно притежаваното си оръжие, пише Флагман.бг. 

Драмата се е разиграла тази вечер след 18 часа.

48-годишният мъж отишъл на ул. „Морски скали“ – в района на заведение „Вятърната мелница“. Застанал на скалите и и дръпнал спусъка, явно очаквайки да падне в морето. Той обаче се строполил на място, а трупът му е намерен от местни жители, които са чули силния пукот. Те веднага сигнализирали спешния номер 112.

Пристигналите на място полицаи и медицински екипи само установили смъртта на Атанасов. 

Тежко онкологично заболяване е причината за крайното решене на архитекта. От известно време Атанасов се лекувал.

През последните дни обаче имал неописуеми болки.

„Много тежко му беше. Въпреки че лекарите му даваха надежди, той не вярваше, че може да се оправи. Тази диагноза го съсипа психически“, споделят негови близки. 

Благой Атанасов е художник, скулптор и архитект, който живее и работи в Созопол и Вашингтон, САЩ. Известен е с творбите си по целия свят. Прави абстрактна живопис и скулптура. Автор е на много проекти и реализации на арт инсталации в чужбина, сред които Статуята на свободата. Съавтор е на паметника „1300 години България“ в Шумен и монументът „Знаме на мира“ в София. 

Сподели