Третият ден в Шампионската лига също предлага интересни сблъсъци

Тази вечер ще се изиграят последните двубои от първия кръг на обновения формат в Шампионската лига. За пръв път от УЕФА решиха да предоставят цялата първа седмица отредена за европейските турнири за най-скъпия си и емблематичен турнир. В четвъртък ще се изиграят нови шест двубоя, като гостуването на Барселона на Монако може би е срещата, която ще привлече най-голям интерес сред феновете.

Sportal.bg ви предоставя изключителната възможност в реално време да следите всичко най-интересно в късните мачове (от 22:00 часа) чрез платформата Champions TV на www.btvsport.sportal.bg/championstv.

Още в ранните двубои от 19:45 ще имаме възможност да видим доста интересни срещи. Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) гостува на втория в подреждането в Ередивизие Фейенорд. Балканският гранд Цървена звезда пък ще посрещне друг от големите отбори в Европа – Бенфика.

От 22 часа е двубоят между Монако и Барселона. Каталунците стартираха отлично сезона до момента и записаха пет последователни победи в Ла Лига, а представянето под ръководството на новия наставник Ханзи Флик заслужи доста похвали. Испанският тим има и някои проблеми с контузени играчи, но надеждите са, че Гари и Френки де Йонг скоро ще са на разположение, но това няма да е така за тази среща. Монако също започна добре новия сезон в Лига 1 и до момента има три успеха и едно равенство, като е само на две точки от големия фаворит Пари Сен Жермен. За французите е важно да направят положителен старт, особено пред собствена публика, тъй като в следващите кръгове на новия формат на турнира ще трябва да гостуват на Арсенал и Интер. Те се представиха на ниво в първия сезон на Ади Хютер начело на отбора и ще искат да надградят.

Арсенал гостува на настоящия носител на Лига Европа Аталанта в друг от привличащите сериозно внимание сблъсъци от последния ден на първия кръг в Шампионската лига. Италианският тим вече демонстрира, че може да играе успешно в Европа, а след поражението от Реал Мадрид през август за Суперкупата ще искат да се върнат на победния път и да стартират положително. Това е четвъртото им участие в тази фаза на турнира, като до момента статистиката им срещу английски тимове не е особено добра. Все пак през миналата година момчетата на Джан Пиеро Гасперини успяха да отстранят Ливърпул.

Арсенал също започна своя сезон добре, но Микел Артета има някои проблеми със състава си. Капитанът на лондончани Мартин Йодегор е извън сметките, както и новoтo попълнение Микел Мерино. Добрата новина за гостите е, че проблемите на Букайо Сака се оказаха дребни и той ще е на линия. “Артилеристите” обаче ще пристигнат в Италия с високо самочувствие след успеха над Тотнъм в дербито на северен Лондно, показвайки доста стабилно представяне. Те ще искат да обърнат и не особено положителната си статистика при гостувания, където имат само един успех в последните шест мача.

Атлетико Мадрид приема РБ Лайпциг в друг от късните мачове тази вечер. Мадридчани стартираха колебливо, но все пак все още нямат поражение и са на второ място в Ла Лига. Те нямат поражение на своя стадион в последните две издания на Шампионската лига и ще искат да продължат тази традиция и през новата кампания. От своя страна гостите пък показаха, че се справят добре и в последните две издания на турнира записваха по два успеха далеч от дома в груповата фаза.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели